Z Hoodyho bude vodící pejsek

Z Hoodyho bude vodící pejsek

12. asistenční pejsek Hoody, kterého výcvik finančně podporujete již našel své životní poslání. Po prvním roce všeobecného výcviku se ukázalo, že z něho bude skvělý vodící pes.

Ke konci roku máme pro vás i novinky o Hoodym, černém labradorovi, kterého jste v roce 2022 hlasováním vybrali a finančně podporujete jeho výcvik.

Hoody byl po příchodu z výchovy v rámci testování zkoušený jak na roli asistenčního, tak vodícího psa. Zpočátku se učil základy asistenční práce jako všichni ostatní, šlo mu podávání i základy tahání pro otevírání dveří a svlékání, zvládal i základy polohování. Měli jsme ale žádost od nevidomé klientky, a protože Hoody se ukázal šikovný i k tomuto povolání, nechali jsme udělat kromě základních zdravotních testů také oficiální rentgeny kyčlí, loktů a ramen a speciální vyšetření očí, a začali intenzivní testování i v tomto směru. Hoody se osvědčil, a tak byl seznámen s klientkou a jeho výcvik se specializuje už výhradně na vodění, plus podávání základních věcí jako klíče, vodítko, hůl a postroj. 

V říjnu se Hoody po prvé setkal se s paní Kondrovou přímo v Plzni, kde žije. Hoody novou paničku důkladně olízal, seznámil se s jejím bytem, dospělým synem a 4 letou kokřicí Jessynkou. V postroji se porozhlédl po okolí a došel k závěru, že to bude skvělé prostředí pro zahájení dalšího výcviku na místech neznámých, plných výzev. Hoody si bude muset zvyknout na větší pohyb slepecké hole, na chůzi s novým člověkem a zároveň přítomnost cvičitele, a panička se bude muset po 4 letech bez psa naučit důvěřovat mu a nechat se zase vést.

Pilně cvičí v postroji v Rokycanech, Plzenci a Plzni, a protože klientka bydlí v Plzni, začnou brzy trénovat společně. Hoodymu moc držíme palce a máme z něho obrovskou radost. A vám -  našim respondentům moc děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.