Máme pro vás dopis od Hoodyho

Máme pro vás dopis od Hoodyho

Není to ještě ani rok, co jste měli možnost hlasovat za výběr již dvanáctého asistenčního pejska, kterého budeme společně finančně podporovat v jeho výcviku. Většina z vás hlasovala za černého labradora Hoodyho. Zajímá vás, jak se mu vede a co všechno už ten náš klučina umí?

Více než 10 tisíc z vás v červenci 2022 rozhodlo, že již 12. asistenčním pejskem, kterého výcvik budeme podporovat se stane roztomilý Hoody. A jako každý svědomitý student, i Hoody nám ze školy posílá dopisy, aby nám nejenom sdělil, jak se mu vede, ale také aby se pochlubil, jaké dělá pokroky a co všechno již umí. 

A jelikož hlavními podporovateli Hoodyho studia jste vy, naši respondenti, rádi se s Vámi o jeho slova, pokroky a zážitky podělíme. 

"Ahoj,

jmenuji se Hoody a narodil jsem se 28.4. 2022.

Už jsem oslavil osm měsíců od svého narození. Teď bydlím u dvojnožců s paničkou, páníčkem a dvěma kluky.

Každé ráno vstávám v 6:30 a už se těším ven. Když se vrátím z procházky, hned dostanu snídani, která mi moc chutná. Potom si jdu na chvilku odpočinout. Zjistil jsem, že panička je nešikovná a pořád jí něco padá na zem. Podávám jí tedy ty věci a jsem rád, že jí mohu pomoci.

Dopoledne ještě jdeme na procházku po městě, protože bydlíme u hlavní silnice v 8 patrovém domě v Praze. Jezdím tedy výtahem nebo chodím po schodišti. Často také jezdíme autobusem, tramvají nebo metrem. Někdy dokonce jedeme vlakem. Jednou nebo dvakrát  za týden jdeme nakupovat do nákupního centra, kde je spousta lidí, ale to mi vůbec nevadí.

Odpoledne se těším na kluky, až půjdeme zase ven. Často jdeme na psí louku, kde mám spoustu psích kamarádů. Chodí tam také děti ze školy a tak mám radost, když potkáme i nějaké lidské kamarády.

Kolem 18 hodiny se už moc těším na granulky. Mám tak plné bříško, že si jdu odpočinout.  Ve 22 hodin jdu ještě jednou vyvenčit. Celou noc spím ve své boudičce.

O víkendu jezdíme na chalupu na Šumavu. Cesta v autě mi vůbec nevadí a velmi se tam těším. Jsou tak koně a kozičky, které moc rád pozoruji."

Jak vidíte, z malého černého klubíčka je už velký šikovný kluk, který si svůj výcvik užívá a pečlivě se připravuje na den, kdy najde svůj nový domov u osoby, pro kterou se stane nejen láskyplným společníkem, ale také pomocníkem a průvodcem v jeho každodenním životě. Máme radost, že můžeme společně s vámi pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují. A jestli byste pomoct chtěli, ale nevíte jak na to, stačí vaši odměnu za vyplněný dotazník věnovat Pomocným tlapkám o.p.s., které naleznete v naší nabídce charitativních projektů https://www.narodnipanel.cz/index/contribution-to-charity/.