Navštívili jsme nadaci Cesta domů

Navštívili jsme nadaci Cesta domů

Nadace Cesta domů je jedním z charitativních projektů v naší nabídce, které můžete podporovat i Vy. Téma umírání, kterému se Cesta domů věnuje není příjemné, ale patří k našim životům, a proto jsme rádi, že jsme mohli Nadaci osobně navštívit a podívat se na tuto problematiku z blízka a nasdílet naši zkušenost s Vámi.

Letos na podzim jsme měli tu čest účastnit se Dne otevřených dveří v jedné z námi podporovaných charitativních organizací - Nadaci Cesta Domů. Tuhle nadaci můžete najít v naší nabídce charitativních projektů (https://www.narodnipanel.cz/prize/contribution-to-charity/) a nejeden z Vás již věnoval své odměny za vyplněné dotazníky této smysluplné aktivitě, která pomáhá lidem v těch nejtěžších chvílích. 

Nadace Cesta domů se věnuje paliativní péči, poskytuje zdarma osobní a telefonické poradenství v oblasti péče o nevyléčitelně nemocné pro kohokoliv z celé České republiky a v Praze provozuje Domácí hospic, kde nevyléčitelně nemocným umírajícím poskytuje zdravotní služby 24 hodin denně 7 dní v týdnu v jejich domácím prostředí. Dále provozuje mobilní ambulanci, která formou jednorázové návštěvy ve vlastním sociálním prostředí pomáhá řešit fyzické i jiné obtíže pacientům s pokročilým nádorovým i nenádorovým onemocněním. Pomáhá také připravit plán budoucí péče. Nabízí psychosociální pomoc nevyléčitelně nemocným dospělým i dětem a těm, kteří o ně pečují. Podporuje ty, jež se vyrovnávají se ztrátou blízkého. A v neposlední řadě poskytuje širokou nabídku kompenzačních pomůcek, které zkvalitňují život těžce nemocným a ulehčují jejich blízkým péči.

Měli jsme osobně možnosti si projít každou jednou aktivitou, která souvisí s činností Nadace Cesta domů, vyslechnout si odborný výklad, účastnit se podpůrné skupiny, prohlédnout si veškeré publikace, které nadace vydává, navštívit pokoj "umírajícího", nebo si vyzkoušet tak banální věc, jako je polohování klienta. Už to tak máme nějak v povaze, že tématům smrti se vyhýbáme, nevyhneme se však tomu, že každého z nás se dříve nebo později toto téma dotkne a my možná nebudeme vědět, jak čelit této situaci. Nadace pomáhá nejenom umírajícím v jejich posledních dnech mít možnost být se svými blízkými, ale také pomáhá pozůstalým vyrovnat se se ztrátou milovaného člověka, sejít se s dalšími lidmi podobných osudů a sdílet svou bolest, ale i zkušenosti. 

Kromě toho, že máte možnost podporovat Nadaci Cesta domů formou finanční odměny získané za vyplňovaní dotazníků, nabízí se také možnost další pomoci. Každoročně Nadace nabírá nové dobrovolníky zejména v Praze, kteří projdou odborným školením a můžou být tak velice nápomocni v této vůbec ne snadné, ale o to více potřebné práci. Pokud Vás tato nabídka oslovila, víc informací naleznete zde https://www.cestadomu.cz/dobrovolnik-v-prime-peci.

Zdroj:

https://www.cestadomu.cz/