Někteří muži považují za koníček své partnerky nakupování i domácí práce

Někteří muži považují za koníček své partnerky nakupování i domácí práce

Koníčky nás můžou sbližovat, ale můžou se občas stát i kamenem úrazu, a to zejména ve vztazích partnerských. Zajímalo nás, které koníčky máte se svými partnery společné, a které vás naopak na vašem partnerovi rozčilují.

Téměř 1/3 našich respondentů napříč všemi zeměmi ENP říká, že jejich koníčky nemají toho moc společného s koníčky jejich partnerů. Nejvíce partnerů s rozličnými koníčky najdeme v Bulharsku (34 %). Naopak Poláci (25 %) nejvíce ze všech zemí, které se výzkumu účastnili, říkají, že mají se svými partnery spíše stejné koníčky.

Více než ¼ Maďarů sdílí názor, že jejich partner/partnerka nemá dle jejich názorů žádný koníček. Můžeme se jen domnívat, jestli je to proto, že jim na koníčky nezbývá čas, nebo proto, že jejich partneři si nevšimli díky svým koníčkům toho, co je koníčkem jejich partnerky. Na druhé straně je zajímavé pozorovat, co všechno za koníček svého partnera považujete.

Určitě je spousta koníčků, které se svými partnery děláte společně a přinášejí vám radost. Ale nás také zajímalo, které koníčky vašich partnerů vás naopak nejvíce rozčilují.

Ve všech zemích jste jednoznačně odpověděli, že nejvíce vás štve, když je koníčkem vašeho partnera sledování televize, filmů, seriálů a koukání na internet obecně. I když se v tomto naši respondenti vzácně shodují, nejméně s tím mají problém Maďaři (10 %).

Na druhém místě vám nejvíce vadí, pokud je koníčkem vašeho partnera sport nebo nějaká fyzická aktivita. Největší problém se sportující  polovičkou mají Bulhaři (16 %), naopak nejméně Češi (6 %).  I přesto jste označili právě tento koníček za ten, který vás nejvíce baví dělat společně (45 %). Ve sportu jako v koníčku se nejvíce shodnou slovenské páry (56 %),  nejméně Maďaři (38 %).

Zatímco muži považují za koníček svých partnerek, který je navíc rozčiluje i domácí práce/práce na zahradě (8 %), ruční práce a kutilství (5 %) a nakupování (3 %), ženy na svých partnerech rozčiluje čas strávený sledováním televize, seriálů a na internetu obecně (16 %) a jejich sportovní aktivity (16 %).

A co na to partnerky? Považujete také mytí podlahy, okopávání záhonu a jízdu s vozíkem po supermarketu za svůj koníček?