Díky vám jsme našli

Díky vám jsme našli "Krásu"

V minulém roce jsme byli osloveni na spolupráci na výzkumu "Project Beauty" a jelikož nám na první pohled přišel velice zajímavý, ani chvíli jsme neváhali a vydali jsme se spolu s vámi na cestu "hledání české krásy".

Je nám ctí i radostí, že jsme měli možnost být v uplynulém roce součástí úžasného výzkumu „Project Beauty“. A vy – naši respondenti v České republice jste byli toho součástí. Díky vašim odpovědím vznikla unikátní publikace „Hledám krásu CZ“.

Jak uvádí autoři této publikace „Krása je jako hádanka. Kniha vhodná k zastavení, posezení a nespěchání. Hledám krásu CZ je o smyslu složitého, ale mocného slova „krása“. O čem je krása a co s námi dělá?“ – to jsou ústřední motivy této knihy.

Celkově 1112 z vás přispělo svojí odpovědí do této publikace, která ukazuje, jak v České republice zacházíme s krásou.  A proč je tato publikace tak výjimečná? Každá z vašich odpovědí je zajímavě zpracovaná do 69 online odkazů, které umožňují přístup k tzv. Beauty cloudu – sbírce online dat (plakátů a hudebních skladeb), které ukazují, jak Češi prožívají krásu. Data je možné si prohlížet v nejvyšší kvalitě na počítači nebo tabletu.

Pořád si to neumíte představit v praxi? Tak ku příkladu, pokud jsme se vás zeptali, kterou píseň byste uvedli jako příklad krásné hudby, naskenováním QR kódu ukrytého v notě na obrázku v publikaci, se Vám spustí videoklip této písně na youtube.

Naskenováním QR kódu pod symbolem stromu, se vám zase zobrazí fotografie, které jste nám v rámci tohoto projektu nasdíleli a které zachycují vaše osobní vnímání krásy.

A i díky Vašim odpovědím mohl vzniknout takhle kreativní novoroční pozdrav, který zobrazuje vaše nejčastější odpovědi na otázku "Jakou krásnou věc doufáte, že ještě zažijete". Čím větším písmem je text napsaný, tím více lidí danou odpověď uvedlo. A my jménem klienta, který výzkum realizoval a jménem nás všech v ENP vám přejeme, abyste v roce 2023 zažili co nejvíce krásy, ať už si pod tím představíte cokoliv. 

Více informací o publikaci naleznete na tomto odkazu https://cz.b-u-t.net/.



Zdroj:

Publikace Hledám krásu/CZ, ISBN 9789492009173